Gyakran ismételt kérdések

Mire alkalmazható a Gelsectan karszula?

A Gelsectan a bélfunkció helyreállítására alkalmazható a fellépő tünetek – például krónikus vagy kiújuló hasmenés, hasfeszülés, fájdalom, puffadás és bélgázképződés – enyhítésére és megelőzésére olyan betegeknél, akiknél a bélfunkció irritábilis bél szindróma (IBS) vagy béltúlérzékenység miatt, illetve bizonyos gyógyszerek bevétele után megváltozott.

Hogyan kell használni a Gelsectan kapszulát?

A kapszulát étkezés előtt, folyadékkal kell lenyelni.

Hogyan kell adagolni a Gelsectan kapszulát?

A tünetek súlyosságától függően 1 vagy 2 kapszula naponta kétszer (reggeli és vacsora előtt) 2–4 hétig. Szükség esetén a kezelés folytatható.

Melyek a Gelsectan kapszula összetevői?

Xiloglükán, borsófehérje és szőlőmagkivonat, xilo-oligoszacharidok, magnézium-sztearát (növényi eredetű) és amorf lecsapott szilícium-dioxid.

Miből készült a kapszula?

A kapszulák hipromellózból készülnek, amely a cellulózból előállított anyag.

Tartalmaz-e laktózt és glutént a Gelsectan?

Nem, a Gelsectan kapszula laktóz és gluténmentes.

Tartalmaz a  Gelsectan állati eredetű összetevőket?

Nem, a Gelsectan kapszulában csak növényi összetevők vannak

Ki lehet-e nyitni a kapszulát nyelési problémák esetén?

A Gelsectan szokásos adagolása kapszulákban történik, más jellegű alkalmazásról, mint például a kapszulák felnyitárásól, kérjük kezelőorvosával egyeztessen.

Adható-e Gelsectan gyermekeknek? Milyen adagolással?

Mivel a terméket nem tesztelték kiskorúakon, ezért tapasztalat hiányában nem javasolt a használata ebben a korcsoportban.

Az emésztőrendszer mely részén “esik szét” a kapszula?

A kapszula szétesési ideje függhet bizonyos  tényezőktől, mint pl a pH és az étkezés, de körülbelül 30 percig tart, majd az összetevők a vékonybél első részében szabadulnak fel.

Hol gyártják a Gelsectant?

A Gelsectant Európában gyártják.

A Gelsectan összetevői, a xiloglükán és növényi fehérjék (PPT) jótékony hatása azon alapul, hogy olyan védő réteget képesek alkotni a bélfalon, amely utánozza a természetes nyálka funkcióját. Ez a védőréteg okoz-e felszívódási zavart tápanyagok vagy gyógyszerek tekintetében?

A Gelsectan esetén nem várható zavar a tápanyagok vagy gyógyszerek felszívódásában. A xiloglükán és a PPT úgy hat, mint a fiziológiai nyálka. Bebizonyosodott, hogy a xiloglükánnak nincs nemkívánt hatása a normális bélsejt működésre, nem lép kölcsönhatásba a bélsejtek receptoraival.

A Gelsectan egy ik összetevője a  xilooligaszacharid (XOS) prebiotikum, azaz segíti a kedvező hatású baktériumflóra szaporodását a bélrendszerben. Hasznosabb a  saját jó baktériumokat táplálnunk, mintha kívülről vinnénk be a jótékony baktériumokat?

Igen, teljes mértékben.

Gelsectan

Válassza a Gelsectant a
bélfunkció helyreállítására!

  • az IBS tüneteinek, pl. krónikus vagy kiújuló hasmenés, hasfeszülés, fájdalom, puffadás és bélgázképződés – enyhítésére és megelőzésére
  • védő biofilmréteget alakít ki a nyálkahártya felületén
  • javíthatja a bélflóra összetételét
  • hatékonyságát klinikai vizsgálatok igazolják
  • nincs ismert mellékhatása, biztonságos